Igår 2 år sedan Wilma debuterade i freestyleklass 3, Stor tävlingshelg väntar!
Igår var en speciell dag. Var då två år sedan Wilma gjorde debut i freestyleklass 3, efter att en månad tidigare startat i klass 1 med 3x klassvinster, tagit titeln FD1 tagen på en dag, de lägsta poängen vi fick under de tre starterna var 91 av max 100 poäng i samtliga tre starter och såklart 3x uppflytt till klass 2.

Till råga på allt var det då 2½ månad sedan, en februaridag, jag hade Wilma hos mig och provade att träna in ett trick, gå åttan, och såg glädjen hon hade, såg att vi hade ett samspel och att hon älskade detta! Jag är en sådan person att jag tränar det hundarna tycker är kul, och aldrig sett henne så glad. Tränade mer och mer, till slut provade vi på att tävla tillsammans i mitten av april, resultatet ser ni ovan.

Dagen efter 1 vinst 2 andraplaceringar (efter grymma Ina och Oskar) och uppflytt till klass 3 (elitklassen).

Och då, för två år sedan, debuterade vi i klass 3 med "1apris" (fanns inte cert då) och på den vägen började tävlandet på allvar, och flera domare sa åt mig att satsa mot landslagsnivå redan då med Wilma, väldigt förvånade för mig att höra, vi hade ju bara provat på att tävla för att ha kul!

Resultaten är inte viktiga, det viktiga är ju galet roligt vi haft på vägen, hur jag och Wilma sedan debuten i klass 3 utvecklats till ett riktigt team! Hur mycket vi fått uppleva ihop. Hur vi båda har fastnat i freestylesporten, hur vi sett nya delar av världen, och hur galet roligt vi haft! j

Jag kan inte tacka min lyckliga stjärna nog att jag fått bli ett team med denna fantastiskt underbara hund som sprider sådan glädje, som jag tycker så otroligt mycket om som individ framförallt <3


Bild från hösten 2010

Imorgon är det dags för en viktig milstolpe i freestyleutvecklingen här i Västerbotten! Då är det första officiella tävlingen här i Västerbotten, en tredagarstävling 1/6-3/6. ! Även ett DM arrangeras för västerbotten. Lite småkomiskt är att ena domaren är just Agnes som dömde oss i klass 1 & 2 för två år sedan!!!

Så mycket vi jobbat i klubben inför detta och vi är flera som jobbar hårt ikväll hemifrån! Och äntligen är det här och nu händer det!!! Tyvärr får inte Wilma delta men kommer ändå köra med killarna och kika på flera duktiga kursdeltagare som ska debutera och de andra deltagarna som tävlar och hejja på dem alla :)! Bilder utlovas från hegen!!!

För er som funderar på anmäla, gör det, vi har valt att ha öppet anmälan då det bara är roligt med fler deltagare och snygga rosetter utlovas till topp tre! :)

Bild på DM rosetterna i 6+:

TID!!!

Som rubriken säger, behöver mera tid!!! Helt otroligt hur fort allt går nu!!!
Idag var det en stund den varmaste dagen tror jag iår här i Umeå, kunde tom. gå ut i linne och njöt av att vara helt ledig idag!!!Men precis när vi skulle gå ut alla fyra tillsammans och njuta av vädret i parken kom regnet...
Dagarna rullar annars på, Iver verkar stortrivas i mitt liv. Syns verkligen på honom att han älskar när det händer saker och trivs, han tycker det inte är lika roligt de dagarna han bara får vara hemma som många andra valpar, han vill hänga med och se världen och vant sig vid det!!! Jag trivs även super med honom!

Bailey tränar lite heelwork nu inför helgens tävlingar, deltar mest för att ha kul tillsammans med honom och få komma ut på tävlingsplanen igen, senaste tävlingen för mig var NM i Norge i November...!

Nu blir det att passa valpis, som röjer här inne och precis drog ner ett koppel från hyllan, helt orädd undersökte han vad som hamnade på honomm medan de två gula sover så skönt, (men slänger skeptiska blickar på denna krabat) :)

Update Iver

Var ingen rolig dag igår, drog på mig någon form matförgiftning (slapp att det kom upp något som tur är) och fick hög feber förutom allt övrigt, misstänker det var en sallad jag köpte på Ica. Idag känns det dock bättre, men inte helt hundra.

Ska göra en uppdatering nu när Iver sover och medan jag vilar. Nu har jag kännt Iver sedan i torsdags, och han bara växer sig starkare i mina ögon hela tiden! Så trygg valp och han har verkligen imponerat på mig, mycket framåt!!! Finns inget som bekommer honom! Igår innan jag blev dålig fick han följa med på ett möte, han gick glatt omkring i urtymmet och snabbt hade han undersökt allt med svansen i topp. Därefter visade han tydligt sin lycka till människor och gav en massa bitpussar :)! Bryr sig noll om allt vägbygge, tåg, bussar, cyklar, skott (de sköt från skyttebanan imorse, ingen reaktion). Han älskar de människor han fått träffa. Alla faller pladask för hans härliga mentalitet, hur go han är. Han tar verkligen varje ny situation med en klackspark.

Han har redan en bra av och på knapp. Detta är något jag kommer bygga vidare på, så viktig egenskap för framtiden! Såklart står mycket passivitetsträning i olika miljöer och situationer på schemat, och träna på att kunna växla mellan dessa två knappar.

Kampen är den bland de värsta(=bästa) jag sett på en 8-9 veckors valp!!! Man kan tro han är född skyddshund eller något, för inget i världen släpper han saken vi kampar om och låter helt galen, ju mer jag tar, puttar eller lyfter upp han ju galnare blir han, vilket han även visade redan som 5 veckors valp som fick mig att falla för honom ännu mera, men mera intensiv idag såklart vilket är underbart, mycket tryck bakåt. Än så länge fint föremålsintresse i övrigt också. Han är självständig, men även go, ser allt i världen från den ljusa sidan (sådan matte sådan hund!). Kortfattat, han visar så många fina egenskaper som är viktiga för mig, dock Mycket hund att jobba med. En hel del kan såklart ändras med tiden gällande mentaliteten, men såhär uppfattar jag honom idag.Undra vad vi ska göra i framtiden :)?!

Suttit och sett från lydnads VM, och VAD det suger i lydnadstarmen på mig!!! LÄNGTAR till man äntligen kan satsa på lydnaden fullt ut igen, och tävla, satsa, all planering inför lydnadsträningarna och träna med lydnadsvännerna som har höga mål de med. Är något speciellt med lydnaden! Förhoppningsvis är detta en gren Iver fastnar för, som sina föräldrar :)!

Bästa vänner <3

Jag märkte direkt att Jinni blev annorlunda mot Iver jämfört med andra hundar, hon blev precis som när hon umgås med andra vallhundar. Och de är tokiga i varandra, Jinni piper när han är ute och går (jag hör när jag kommer in), kutar glatt till honom då hon ser att han kommit in och ger varandra massa pussar, när de busar låter de inget, de bara ligger och myser alt. jagar varandra. Känns så bra inför framtiden, att se att de tycker om varandra så mycket <3. Älskar att Jinni är så bra med andra hundar, helt trygg med dem och tycker om alla hundar, och alla hundar tycker om henne också.

Måste även lägga upp en bild jag tog utomhus, han visar att jag har valt helt rätt namn åt honom fast jag inte hade lång tid på mig att fundera (då valparna redan var några veckor då jag hörde av mig), han är en Iver, då han är så glad och ivrig :)Och en på Totte från igår då vi satt ute 2½ timme i solen och bara njöt

Planer med Jinni och Iver,

Nu har Iver tillbringat sin första dag här, och verkar ta allt med ro. Och Jinnan är helt överlycklig att äntligen fått en likasinnad kompis, de ligger mest och myser ihop <3. Hon är verkligen jättefin med honom, och allmänt är hon också superbra med andra hundar, alltid snäll och trevlig, finns ingen hund som inte gillat Jinni.

Kan vara intressant att veta mina planer för framtiden, i och med att jag skaffade en liten Iver.

Jag har alltid viljat ha två hundar att köra med, som jag inriktar på olika saker. Jag planerar helt för att Jinni kommer bli bra, för tror helt på lösningen jag och mamma kommit fram till, att hon kommer bo hos henne tills hon mognat mera, växer på sig, och redan nu sett en liten förbättring under tiden jag haft hene här de här två dagarna, hon har långsamt flyttat till min mamma så det inte blir en hastig flytt, var redan i vintras jag tog beslutet för Jinnis bästa, där hon fåt mogna i sin takt så hon inte pressas (vilket jag är lite rädd för har blivit för oss, då jag tränade så mycket på detta med henne och hon hängde dagligen med mig överallt). Så galet fin hund detta som har många av de egenskaper jag eftersöker, och hon är en hund som kan gå hur långt som helst i rätt gren. Och tycker om henne förbaskat mycket <3

Tanken, för tillfället, är att Jinni ska få köra vallning och agility, gå en nybörjarkurs i höst, två sporter jag tror kommer passa henne perfekt, ev heelwork.
Iver kommer bli inriktad på lydnad, freestyle och framförallt brukset (därför en brukshund med tuff mentalitet), ev prova på lite med tjänstehund.

Varför inte vänta kan vissa fråga sig, men med mina framtidsplaner blir det svårt, mycket svårt att ha en valp först om väldigt mååånga år.

Välkommen Iver <3

Som flera vet, har jag tvingats ta mycket tuffa beslut senaste halvåret. Jinni bor på landet bla pga omfattande rädslor och vantrivs i stadsmiljö,Som hundägare får jag inte vara självisk, och måste fatta beslut som är tunga, riktigt tunga, om det gynnar mina bästa <3, för tillfället så bor hon med andra ord hos min mamma där hon får mogna i sin takt...

Men som rubriken lyder, så är jag numera Kelpieägare till en kille vid namn Iver! Efter jag tagit sista tuffa beslutet, att Jinni skulle få flytta, såg jag kullen via rasklubbens valpförmedling en månad senare! Berättar den historien mer framöver. Tanken var att jag skulle hämta honom efter VM, men eftersom jag fick ställa in så fick han gärna komma hem lite tidigare.

Mer uppdatering kommer imorgon, då han sitter på vägen upp till Umeå nu, kunde tyvärr inte åka ner själv så snäll mamma åkte ner och hämtade honom <3. Blir även ett layoutbyte!

Foto - VänskapVår vänskap sitter inte i ditt utseende, det sitter inte i färg, längd och klädsel, det är skalet. Vår vänskap sitter vem du är på insidan - Totte & Jinni

Tottes tass på Jinnis rygg när de busade, helt olika personligheter, helt olika till utseendet, helt olika användningsområden, men riktiga vänner :)

Så rätt

Holmsund Brukshundklubb , öppenträning :)

Öppen stuga hos www.holmsundbk.com , med andra ord Holmsund Brukshundklubb / Holmsund BK har äntligen börjat för 2012!!! :)Nellie har huvudet uppe och Wilma huvudet nere, de båda hade två skillda platsliggningsstilar.

Nellie och Wilma hängde då med på dessa träningar, och de båda älskade detta då det är mycket hundar att träffa men de båda fick jobba med det de enskilt tyckte var roligast. Den ena av tjejorna låg lös och väntade medan den andra tränade, byttes av, därefter gick vi och umgicks med andra klubbmedlemmar, eller tittade på andra ekipage, och kanske körde till till pass. Igår var det ovant att Nellie inte längre är med mig där...

Men över till roligare grejer!!!
Var jätteroligt på kvällen, träffa några man inte sett på ett tag, nya ansikten fanns även där. Wilmas träning började med freestyleträning och avslutades med agilityträning. Samt att bygga ihop lite agilityhinder, många skratt blev det där :)! Och Wilma minns i princip varje hinder fast det var över ett år sedan vi körde, helt otroligt!!! Endast någon miss på 12 pinnars slalom, vet exakt ingången till slalomet och kör det helt självständigt oavsett var jag befinner mig med ok fart som med träning kan speedas upp ännu mera. Ska med andra ord bli riktigt roligt att efter VM dra igång igen med agilityträningen!Här finns en länk med datum och tider: http://www.holmsundbk.com/kurser-och-aktiviteter/oeppen-stuga
Missar tyvärr nu de nästa två öppenträningarna, i och med VM resan, känns väll sådär, himla trevligt där men ska nog ha galet roligt på VM resan också :)! Ska bli spännande däremot att komma måndagen efter jag kommit hem, och de vilka hundar och hundraser som är där då, redan nu och i höstas en otrolig härlig rasbredd bland de som var där. Och vissa sitter och umgås hela kvällen, andra tränar bara hund, vissa sitter och tittar på, vissa gör lite av allt. Är helt valfritt vad man vill göra :)!

Nu blir det kolla igenom allt inför kvällens kurs! Och planera VM resan ännu mera

7 månader.
Nu har det gått lite mer än 7 månader sedan Nellie gick bort, i söndags var det 7 månader... Saknar allt med Nellie... Och nu när snön har försvunnit till största delen, ser man barmarken. Nellie älskade nämligen våren, att få traska runt oavsett vars vi var, lukta precis var hon ville bland alla dofter som kom fram efter vintern. Hur vi tränade sök ihop, apportering och spår varje vår. Men, allt vardagligt märks ännu mera, det blir extra påtaligt. Hon var ju min ständiga följeslagare och även hon en vårnjutare <3.

träning träning

Precis kommit hem efter ett roligt och bra träningspass med Mona och Niko, Wilma själv var som jag kallar det "en golden" idag dvs väldigt tjurig och valde ut vad man inte kan göra precis idag och vad man kan. En av nackdelarna med golden och något jag sett hos alla "mina"... När hon har dessa dagar är hon vädligt svår att få på andra tankar, tjurigare än tjurigast. Men en del grejer fungerade iallafall , och vi kommer endast ta VM som en träning! Misstänker även att skendräktigheten är nära, riktigt nära, för hon bröjar få mer och mer tecken.
Nu blir det till Holmsund och styrelsemöte!

...

I do everything for you.
Even if it hurts.
Because you deserve the best.
<3 <3