Tiden går fort när man har roligt, galet fort när man njuter av varje sekundTotte här åtta månader, på vår första tävlingslydnadskurs. Minns hur roligt vi hade, och hur vi utvecklades. Deltog på första tävlingen vi kunde, så när Totte var 10 månader och 1 dag debuterade vi, underbar känsla och minns det som igår. Resultatet blev ett förstapris och andraplacering. Massa nybörjarmisstag från mig, men vad gör det när man har roligt, den starten speglar av allt med mig och Totte, att ha kul vilket vi har varje dag!

 Tänk vad tillfälligheter kan göra mycket, hittade av en tillfällighet Totte på Dewmist hemsida och fanns en länk till GoldenOne där den här valpen fanns till salu i Lidingö:När jag fick honom var han nästan 4 månader. En riktigt tuff valp redan då, något som visade sig passa mig perfekt och vi klickade redan första dagen. Då Totte kom klampandes ut genom bildörren och var så glad, helt obrydd av långa resan på 60 mil med mig och min pappa, och även miljöombytet. Skulle direkt börja leka, så trygg, så glad och så härlig inställning till livet från första stegen i Umeå :)!

Nu är Totte snart 7 år, börjat bli vit runt nosen, jag hoppas verkligen vi får många år till ihop, helst vill jag att han alltid ska finnas här <3<3<3


På valpträff, tagen från Goldenones hemsidaHär ser man hur nosen har börjat ljusna, liten har blivit stor

Tänk hur det kan bli

Suttit och smått förberett inför föreläsningen på tordag som jag ska ha ihop med Angelica. Även funderat på hur häftigt detta är, hade aldrig för 6 år sedan trott att jag 6 år senare ska ha fått rutin på detta med föreläsningar och kurser, jag skulle fortfarande vid den här åldern sitta och lära av de duktiga instruktörerna, inte lära ut själv också i min ålder. Kursbokningar för året har kommit in sedan länge. Är allt från högst upp i norra Sverige ner till södra Sverige som vill ha kurs. Allt ifrån prova på kurs i flera hundsportsgrenar till handling. Riktigt roligt och jag gillar detta, få lära ut mera om mitt tänk att träna hund, en hel del glädje men tydliga regler :)!

Övningskörningen gick riktigt fint ikväll, lite nya vägar körde vi på, blir direkt skillnad och ta in nya intryck, blir ju lite extra mycket att hålla koll på.  

Imorgon ska jag hjälpa en som går på min fd. gymnasieskola med sitt projektarbete. Minns ännu när jag skrev mitt, blev på ca 70 sidor, ville verkligen inte att lärarna skulle kunna sätta annat än mvg i slutbetyg, slet som en tok men var värt det.

Ska plugga lite körkortsteori nu innan jag somnar, sover gör redan Totte som ligger här brevid mig och drömmer vilt med tassar som rycker hela tiden, Bailey är i fotändan och Jinni sover i mitten. Som vanligt med andra ord här hemma.

Språkets påverkan

Coolt hur mycket språk kan påverka en, skrev nyss helt utan tanke på Norska och såg det först nu, kom bara naturligt! Men inte första gången heller. För några år sedan förstod jag inte ett ord och nu kommer det helt naturligt gång på gång när jag skriver till mina vänner i Norge blir det mer och mer, men oftast blir det blandingar av både svenska och norska och kan bli samma för dem ibland. Tidigare fick jag mycket influenser av finska eftersom pappas släkt är därifrån och pratade då på ett annat sätt, dock sa jag väll inte finska ord i meningar eller så. Och sedan när jag umgicks med vänner från England, då tog jag efter deras dialekt.

 Och fick mig ännu ett skratt när jag nu skulle skriva blogg.se, det blev blogge.se. Nu dags att sova och ladda inför morgondagen :)!

Saknar lydnaden enormt, En artikel från lydnadstävling,

En artikel jag hittade igen idag från tiden då Totte och jag tävlade i lydnad ♥, här från en fin helg med 60 ekipage den helgen och många otroligt duktiga hundar från olika delar av landet, men vi fick ändå högst % båda (!) dagarna i tvåan i alla klasser mot alla bc & snabbare & lättare raser,
helgen efter nollade han ett moment men fick ändå ett säkert 1.apris och andraplats och lp2,
helgen efter det 193+183p U-SM och U-SM guld i tvåan med vinst båda dagarna med bla 10p på fria följet.
Länk till artikeln: http://site.vk.se/blaljus_artikel.jsp?article=293566 .


Saknar lydnaden enormt, speciellt tävlandet... Men en dag ska jag stå där igen med en hund på lydnadsplanen med vilken hund det blir vet jag inte nu, om det blir Jinni eller om jag bara kommer kunna köra heelwork,vallning och agility med henne och därmed blir nästa hund som storsatsas på inom bruks & lydnad. Men jag ska tillbaka dit och då blir det satsning fullt ut! En gång lydnadstok alltid lydnadstok och hoppas kunna entra planen/göra comeback igen iallafall nästa år.
Men måste säga att suget är olidligt speciellt nu när alla lydnadstävlingar kommer upp för året och inte blir det mindre sug när samtliga tävlingslydnadsvänner jag tränar med åker på tävlingar överallt, ibland ihop, så kanske lånar och kör en tvåa med Wilma under året. Vill tävla lydnad, vill vill vill och vill satsa på det. Men den som väntar på något gott brukar man säga, hoppas det stämmerBild från en tävling med Nellie

48. Minnen, att leva i nuet

Läste precis en blogg jag läser att hennes golden har fått somna in. Fick direkt tillbaka känslorna jag hade med Nellie när hon hade somnat in, jag vet exakt hur hon mår, vet exakt hur hon känner och de gamla känslorna bara välver över mig då jag vet att hennes hund betydde något alldeles extra för henne, precis som det var med mig och Nellie. Ofta, av någon anledning, är det de hundarna som betyder något alldeles extra för någon och som är helt unika (varje hund är unik, men sedan finns det alltid någon hund som är en lite närmare av olika anledningar) som får dessa vidriga sjukdomar. För mig var Nellie en hund på miljonen och även min första hund.

Jag lider verkligen med Maria och vet precis vilket rent utsagt helvete hon går igenom nu känslomässigt...

Ska nu ge mig ut med hundarna så de är rastade och sedan träna med Angelica på stan med Wilma. Ska bli skönt att gå en riktig långrunda med Wilma efteråt och en massa hundträning innan.

Varje dag är unik så vill inte sitta och deppa över sånt som varit, vill ta tillvara på varje timme som ges i nuet och är mycket tack vare denna inställning så jag lyckats "gå vidare" och njuter av livet trots att Nellie inte finns vid min sida längre.

47. Bloggdesign

Ska imorgon försöka ta mig tid att börja skapa mig en egen bloggdesign, blir spännande :)!

46. Fullspäckad eftermiddag

Såhär ser resten av dagen ser ut:
Trickträning
Kort lydnadsträning
Övningskörning
Träffa vänner på hundcafét
Övningskörning
Kvällsrunda
Och resten av kvällen spenderas med att söka i alla djursjukvårdspapper som sårskador.
En favvobild på Baileys nos

45. Tottebilder

Ska efter freestyleträningen med Angelica lägga upp mera bilder44. återupplivning av bloggen :)

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev, helt enkelt inte haft motivation att sitta vid datorn.
Men nu så ska det bloggas igen!!!
Har precis avslutat ett träningspass med Jinni utomhus i solen och ska nu börja gå in mot stan med Wilma, ska träffa Angelica där med Link. Helt underbart väder att ta en långtur med Wilma. Där vankas det hundträning. Tagga!!!