14. FILM :)! Heelwork träning Jinni 8 månader. Lite info. om heelwork


Här kommer en film på min lilla Jinni, filmade sista passet igårkväll och tyvärr fick vi inte med så mycket på filmen,lite stegförflyttningar i olika positioner, fokus under detta pass var position och signalkontroll (byta position/ gå in i position bara genom rösten från stående ex rakt framför mig/front/"utställningsstå) Blev lite slarv/tapp i någon position men självklart, hon var ju lite trött :). Ska se till att fixa mera filmning!!!
Längtar tills den dagen jag och bästa J får börja ha kul på tävlingsbanorna, vi har så grymt roligt ihop <3.

För ni som inte vet vad heelwork to music är: Man kan säga att det är avancerat fotgående till musik, precision till musik. Hunden ska under minst 75% av tiden gå i en fotposition. Hunden ska då ha sin kropp mot dig antingen framför,bakom, på höger eller vänster sida av dig. Hunden kan även gå bakvänt fot dvs när du går framåt backar hunden i sin position. Speciellt i de högre klasserna kunna göra stegförflyttningar som är hög svårighetsgrad. Hunden ska själv kunna byta position för högre poäng. Till detta precis som i freestylen har man musik, till denna ska man komponera ihop ett program. I heelwork ser man ofta lydnadshundar, oftast är de högt upp i klasserna där (eliten). Är en sport som passar många olika raser, man får anpassa så mycket själv!!! Har man bara en hund som gillar fotgående har man mycket gratis!!! Något som är viktigt är att hunden håller samma position hela tiden, ex har man en hund som trängar måste hunden tränga på alla htm positioner för att inte få avdag. Går hunden ibland lite efter, ibland tränger och ibland med rumpan utåt får man lägre poäng.  En tydlig position = bättre. Hunden ska alltså helst inte gå i "två spår" förutom vid sidoförlyttningar där det är okej.

Kan avslöja att Jinnis program är klara på papperet :)!!! Men nu handlar det om lägga en bra grund för henne, hon ska förstå vad varje position heter och framförallt tycka det är roligt!!! Där har vi fått en bra balans och alltid haft, hon tycker det är jätteroligt men aldrig ljudat! Skönt att slippa det (än så länge, man ska aldrig säga aldrig)

Vill ni se nordens bästa heelworkekipage, och ett är världens bästa heelworkekipage?! Sök på Anja heelwork på youtube och bli inspirerade!!!
Kommentarer
Postat av: Jessica Karlgren

Hun er så utrolig flink!!!! Gleder meg å se dere på banen...blir gøy å kunne trene sammen ;). Ser frem imot sommeren! Izi og Kita skal bli like flinke som din lille Jinni, vi må bare få trent litt mer :P.

klem <3

Postat av: Anonym

En stjärna är född. Snart ser vi er på de stora tävlingarna. Fantastiskt!

2012-02-10 / 17:18:27
Postat av: Sandra, Thyra, Lhine & Rhiva

Wow, så duktig hon är!

2012-02-10 / 18:56:29     URL: http://tomik.se

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?