43. Foto 26/2 del 1


42. Radarparet Totte och Jinni

Blev en lugn dag igår, en del träning för alla hundarna som flöt på riktigt bra. Kom även på ett till nytt tricks jag vill lära Wilma som kommer passa perfekt till färdiga programmet!!!

Något som är roligt är att Totte och Jinni har blivit bästa vänner. När Jinni kom var Nellie mest troligt redan då riktigt sjuk utan hon visade några tecken alls, Totte var bara med henne, det blev mer om mer, han var i princip alltid under de sista månaderna där Nellie var, sov hon i soffan gjorde han också det eller nära soffan. Hon var hans värld. Han släppte inte in någon annan hund riktigt nära sig, han hade redan sin bästa vän.

Efter Nellies bortgång var Totte bara för sig själv, en gång råkade jag nämna Nellies namn med en speciell betoning ("ljudton" eller hur man ska beskriva det) mitt i en mening men han kopplade ändå och började söka efter henne, skälla vid dörren, pipa och nästan yla. Är något jag alltid tänker på nu när Totte är med och jag pratar om Nellie, att inte göra detta igen.

Jinni tog mer och mer på sig Nellies "mammaroll" som Nellie alltid haft (hon skulle bry sig om alla andra och vara snäll med alla), Jinni såg upp till Nellie och lärde sig hennes beteenden och egenheter, som ex puttar hon upp hängöron på exakt samma sätt som Nellie gjorde för att tvätta dem på andra. Hon pussar allmänt andra hundar på samma sätt som Nellie, leker på liknande sätt, äter i samma takt. Ja mycket är lika och Jinni iaktog ofta vad Nellie gjorde. Jinni tog hand om Totte efter det hände med Nellie och han släppte mer och mer in henne närmare sig själv och han drog sig mer och mer till Jinni istället för vara ensam.

Idag är Totte och Jinni ett radarpar. Jinni var verkligen en räddande ängel för Totte, även om jag försökte aktivera honom mera så är det sociala bitar som jag inte kan "ersätta". Ofta på bla. morgonen när de vaknar busar/munnhugs de med varandra på exakt samma sätt som han och Nellie gjorde, De sover ofta tillsammans, lägger då upp huvudet och/eller tassarna på varandra och är numera bästa vänner.

Nu ska jag ut med radarparet på en långrunda, tar med mig kameran.

41 Lev i nuet

 Man ska ta till vara på nuet, hundarna som finns omkring en nu, vänner och familj som finns här är nuet. Varje dag är en ny dag man aldrig kan få tillbaka. Framtiden kan du planera men inte bestämma. Nuet kan du påverka och göra det till ett fint minne imorgon när det är historia. Nuet kan du spara på film och bild för att minnas men aldrig uppleva igen.


En bild som sprids på facebook

Såg nyss på en film på mobilen från när Nellie och Wilma tränade bracefreestyle ihop iår. Mycket som ska gås igenom innan jag kan fortsätta bränningarna som jag ska spara själv som reserv backup men även skickas ner till Nellies uppfödare. Filmer har jag hitills haft svårt för att titta på men verkar gå lite enklare nu.

40. Bra start på dagen

Underbar morgon blev det här. 1½ timmes runda med tjejerna tillsammans med Maria och Johannas golden,solen värmde och helt vinstilla, 5 glada hundar. Nästan precis efter jag kommit in med killarna efteråt börjar det snöa... Men känner mig pigg och ser fram emot vad dagen har att bjuda på!

39 Foton från i fredags

Var en helt fantastisk dag i fredags, fick nästan rysningar och längtar tillbaka <3. Hunden på bilderna är såklart Bailey
Underbar dag helt enkelt. Fler bilder kommer.

37. Datorfri dag

Efter gårdagen så ville jag verkligen sitta vid datorn idag. Inget jag älskar direkt... Underbart, men morgonrundan resulterade i största skavsåret jag någonsin haft (tog på mig helt fel skor)! Kikade in en snabbis på mailen, fått kursprogrammet inför kursstarten på lördag med Jinni! Ser fram emot den här kursen, är en tävlingsförberedande där det kommer ingå både lydnads och bruksmoment
Skriver mera senare, ska göra mig iordning inför en runda med Johanna och hundar :)!

38 kort inlägg, planering och freestyletävling

Inte haft tid med något idag precis som igår, mycket planerande, skrivande, funderande.
Riktigt roligt att vi fått en domare klar till freestyletävlingarna! Ansökan inskickad, men ev blir det fler klasser än vad vi för tillfället ansökt om...:).  Blir även en rolig "extra" tävling för västerbottens freestyleekipage som vad jag vet är vi först i landet med detta!
Mera info kommer inom kort! Ikväll blir det dock mycket planering.
Lovar, imorgon SKA det bli ett bättre inlägg. Men har knappt ens haft tid för hundarna idag.

36. Jinni 9 månader idag! Besök på hundcafet Skallet. Planering, mycket roligt på G
Varit riktigt dålig uppdatering, mycket pga huvudvärken som la sig först igår.

Idag tog jag med Jinni på en tur till Skallet. Skötte sig galant i bussen dit, inte det minsta rädd för alla män, barnvagnar eller dyl. Dagen till ära blir Jinni 9 månader!!!

Blev sedan upphämtad av Erik och Angelica, då begav vi oss till Skallet hundcafe. Mycket hundprat, även en del planering. Nu är verkligen hjulet igång och bara hoppa på. Bla ska det startas upp en träningsgrupp för freestyle/heelwork to music där bla jag och Angelica är med, oavsett om man vill tävla eller inte är man välkommen :). Mer info kommer de närmaste dagarna!

Jinni skötte sig super, framåt och glad men ändå en riktigt bra allmänlydnad. Kunna vara lös i samma lokal bland flera andra hundar och massa god mat känns riktigt bra!

Snor Angelicas bilder från facebook. Egna bilderna kommer när jag hittat igen min överföringskabel till mobilen.Team tricolor! :)Simson blev trött av att vara på "möte" ;)

Börjat fixa bilderna från i fredags men hinner inte hålla på mera nu. En del planering inför kvällens möte. Mycket roligt på G!!!35. 900 bilder från idag.

Har nyss kommit in efter en 4½ timmes runda med Bailey, först de sista 2 timmarna kom kameran upp, hade glömt bort den, men inte gjorde det något eftersom minneskortet ändå nästan blev fullt.

Här är en av de 900 bilderna, ska nu gå igenom resten :). 

 

33. Sommar

Längtar till sommaren, tänk att vistas ute utan att behöva frysa, att bara sitta ute i värmen, vara en hel dag på brukshundsklubben och träna hund med vänner (svårslaget!) eller varför inte en utomhusutställning. Den här sommaren kommer bli riktigt rolig! Planerar bla. att hälsa på hundvänner en bra bit söderut och stanna ca. en vecka, längtar! Längtar verkligen verkligen verkligen till sommaren 2012!!! Förhoppningsvis, eller till dess SKA körkortet vara fixat också.

Här lite äldre bilder på Totte och Bailey, när man ser bilderna, visst får man lite sommarlängtan? Här var jag och hälsade på vänner och bekanta strax utanför Umeå, med följde Bailey och Totte, passade på att ta en lite runda längs strandkanten och tog med kameran. 

Totte till vänster och Bailey till höger på bilden

Ser ni Bailey i allt stänk?32. Bilder från en runda idag

På eftermiddagen blev det en runda med Lotta och Era. Jinni och Era har klickat från första sekund, alltid roligt att se dem tillsammans. Blev en del roligt hundprat med Lotta medan tjejerna busade.31. Jinnis vara lös träning

Något jag uppfattat många har problem med är att ha sin hund lös. Något jag själv har problem med ex Totte, hans vattenpassion tar över och han kan dra ner i vattnet. Vilket betyder att jag inte kan ha honom lös var som helst.

Ganska direkt efter Jinni kom såg jag mer och mer hur mycket vallinstinkt som finns i den här hunden. Jag som ville ha en vallhund i första hand blev ju riktigt glad på det sättet, men samtidigt förstod jag att detta kan bli problem i vardagen. Rullar en boll ville hon valla, sprang någon skulle hon valla, alltid valla de andra hundarna, bilar visade hon intresse för, på fotbollsmatch ville hon valla, gick någon förbi var hon så nyfiken och så mycket vall att hon ja, skulle försöka valla. Ja, mycket vall helt enkelt. Sedan överlycklig i alla hundar gjorde inte saken enklare.

Något jag har som mål med varje hund: Jag ska kunna ha min hund lös någon gång i sitt liv och alltid kunna lita på den. Dit nådde jag med Nellie, Wilma är nära, det enda som fått henne att dra är en stor fet hare som oväntat kom upp i danmark efter 2 dagars resa över 130 mil = understimulerad (men sådant en hund ändå ska klara), Bailey är lite längre bort, Totte längst bort eftersom han har sådan vattenpassion.

Jinnis vardagslydnad tappade enormt mycket i samband med kennelhostan, 1½ månad isolerade och inte få vara lös förutom där det garanterat är hund och djurägarefritt, och innan dess mådde jag väll inte toppen efter Nellies hastiga bortgång i cancer

Visste att hon kunde sitta still när hundar går förbi, lös. Såklart även människor. Att hundar och människor går före oss/efter oss är inga problem. Idag valde jag att utmana henne, ha henne lös en bit framför när vi möter två personer som går med en cykel samtidigt som jag hade med mig Bailey (hon kan bli lite extra sprallig ifall jag har med mig Bailey som är hennes bästa vän). Gissa om jag blir överlycklig när hon bara går förbi, när jag ropar in henne så kommer hon och går förbi dem ännu en gång. Inte det minsta vill fram, inte heller osäker för den delen. Samma nästa person med gångstavar (som bara var tvungen och stanna och säga till mig vilken duktig hund du har), och nästa som går som vanligt, nästa. Bara trygg och tar sitt ansvar!

Veckans utmaning blir att möta mer och mer människor lösa med henne några meter framför mig. Gå fot förbi hundar som beter sig olika.

Målbilden är: Alltid kunna ha henne lös, oavsett om det är en elefant eller får som kommer framför oss. Dit är det såklart en bra bit kvar och färdig blir man nog aldrig. Men vi är en bit påväg. :)

30. Wilma i reklamfilm

Nu sänds reklamfilmen med Wilma, är i djurmagazinets reklam. Det hon gör är att hon står pippi(har tassarna på ena sidan ax min axel) och är glad glad glad :)! Älskar att jobba med tv och reklam, så otroligt roligt!


En bild jag lyckades fånga med kameran

29. En dag utan tider

Har idag haft en dag helt utan möten och tider, var ett tag sedan. Roligt att hålla igång med olika saker men ibland skönt med en helt tidfri dag. Dock har det varit mycket mailande idag och planering.

Kom nyligen in efter en runda med Lotta och Era, en massa bus. Innan dess varit ute på långrunda med Bailey och Jinni, som visar så fina sidor i vardagen båda två! Visst hon har lite problem med att gå i koppel då jag helt enkelt valt att prioritera annat i vardagen, men att inte ha några problem med att vara lös väger lätt upp det! Skriver ett inlägg om det senare (kör på fler kortare) om Jinnis vardagslydnad och ännu senare, om att "utmana" sin hund i olika situationer. Väldigt intressant ämne enligt mig, oavsett om det handlar i vardagen till tävling.

28. Tips på bra att ha (hund)facebook sidor

Här kommer lite tips på facebook grupper/sidor som kan vara till använding för hundägare.

http://www.facebook.com/groups/184880434911009
Beganade hundsaker och ibland övrigt. Just nu ett hundpensionat ute. Nyligen låg ex ett helt nytt metallapportblock ute här för runt 100 kronor i Umeå. Man kan göra riktiga fynd med andra ord!

https://www.facebook.com/groups/169170356432837/
Det senaste inom freestylen i Sverige, även internationella tävlingar, kurser och dyl. skrivs det om

https://www.facebook.com/groups/118392198185470/
Norsk golden retriever sida, men skrivs mycket om svenska goldens framfart i olika tävlingsgrenar, det pratas även mycket om rasen i övrigt

https://www.facebook.com/groups/118392198185470/#!/groups/roland.carlsson/
En grupp jag blir tillagd i nu, efterlysta hundar.
Har även en gillasida: http://www.facebook.com/pages/Efterlysta-Hundar-Du-annonserar-gratis-efter-Din-saknade-hund/215141331903840

http://www.facebook.com/pages/Hj%C3%A4lp-oss-hitta-NANOOK/173610386030833?ref=ts
Så många som möjligt bör kika in här, kanske har du sett Nanook??? Någon som liknar honom? Läs på sidan ifall ni vill veta mera om bakgrunden om Nanooks försvinnande.

http://www.facebook.com/pages/Hj%C3%A4lp-oss-hitta-NANOOK/173610386030833?ref=ts#!/Crufts
Följ tävlingarna på Crufts

http://www.facebook.com/pages/Golden-Retrieverklubben-V%C3%A4sterbotten/194466440613272?sk=info
Golden retrieverklubben västerbotten

27. Den som väntar på något gott...Äntligen, här är bildbeviset. idag ringde jag igen till SKK, har väntat på Wilmas svenska championat i drygt 5 månader och varit på dem. Äntligen äntligen är det registerat på hunddata!!! Wilmas championat"diplom" var utskrivet hos dem, kvinnan jag pratade med såg det. Men hon förtstod inte alls varför Wilmas titel fanns registerad, hade blivit något fel så hon skulle då prata med chefen. Nu några timmar senare ser jag detta på hunddata!!! YEY!!! Nu imorgon blir det att skicka in till NKK, då blir det Norska Freestylechampionatet!

Den som väntar på något gott :)!


Nu blir det årsmöte igen, denna gången goldenklubbens!LP1 FD1 SE FREECH NO FREECH Touch Of Sunrise Av Vervik, här med sin championatrosett i Boden

26. Mötesdag

Idag så är det en mötes och fixardag. Först iväg till stan, möte kl 13, sedan en del ärenden och dyl, senare årsmöte för Västerbottens Goldenklubb. Så ni vet att det inte blir allt för många inlägg idag, kanske 2-3. Nästa inlägg blir efter möte nr 1 och lite ärenden.Oredigerad bild från igår. Bailey. Mer bilder kommer senare

25. Gilla knapp

Har nu lagt till en egen gillaknapp här på bloggen, tidigare var den länkad till en annan sida. Så ni som tryckt gilla tidigare för gärna göra det igen :)!!! Och även ni andra såklart! Är ju tanken med bloggen att jag inte ska uppdatera facebook så mycket, istället skriver jag här, så blir ju typ som gilla en status när man gillar ett inlägg ex.

Om ni inte ser den, tryck uppdatera så ska den komma fram.

24. Träningsutvärdering med alla fyra hundarna! Nu sitter det för Jinni!!!

Här kommer lite utvärderingar för dagens alla träningspass med hundarna.

Jinni

Fokus för henne idag har varit snabba läggande från stående, sitt kvar på avstånd (hon vill gärna köra fjärren så kastar sig mot marken), även signalkontroll i htm positioner.

Snabba lägganden: Har tyvärr tidigare tränat buga med hakan i backen, vilket smittat av sig i läggandet, hypersnabb med frambenen men bakdelen kommer något senare. Det är något vi försöker arbeta bort, men vill även ha läggandet bakåt. Något jag försökt fläta samman. Gick riktigt bra, några buga försök men det går framåt!

Sitt på avstånd: Två försök till fjärr, men sedan så gick det riktigt bra!!! Hon förstår så enkelt

Htm positioner: Det jag främst viljat få till är ett självständigt byte i vårat framtida program. Då hon själv ska byta från mitt (står mellan mina ben, hon har kroppen bakåtvänd, motsatt håll som mig) till mellan position (står mellan mina ben, vi har kroppen framåt båda två) utan hjälper alls är något vi jobbat ett tag på. Är väll den delen som inte kännts "klar" ännu. Men idag, idag så har det släppt helt!!! Kan stå stilla i mitt positon för att sedan när jag säger mellan gå över från mitt och byta själv till mellan. Känns så kul!!! Provade att kort länka lite i programmet, blev lite klurigare för henne men ikväll så gick det riktigt bra!!!

Sida (hon står med kroppen åt motsatt håll som jag på höger siga) jobbar vi vidare på, hon kan pendla något med bakkroppen vid sidoförflyttningar åt vänster. Mitt under passet kom jag på, jag går för snabba steg åt sidan, då blir positionen inte stabil!!! Då gick det bättre, tänk vad en sådan förändring kan göra skillnad!

Viktigaste av allt. Som vanligt under våra pass är attityden helt underbar, glad glad glad men inget ljud! WOHO!!! :D

Bailey

Han har fått ett pass nu på kvällen här inne. Fokus låg på platsliggning, ingångar, läggande under gång

Platsliggning: Bailey har alltid varit en otålig kille, han kan inte sitta still och vi får ta minikliv framåt i träningen. Ikväll körde vi nästan en minuts platsliggning. Men ibland så reste han på sig, tyckte det blev tråkigt. Man ser då tydligt att svansen börjar röra sig på honom.

Ingångar: Katastrof... Han har totalt glömt allt ikväll. Sätter sig snett och bakåt, ibland framför. HÄR måste vi jobba mera!!!

Läggande under gång: Något som vi nu börjat köra ihop, lite bakvänt fotgående och sedan ett läggande. Han förstår vad det handlar om. Ska nu försöka flytta detta utomhus och prova. Fina lägganden (kanske inte i klass med Jinni eller Nellies som kastade sig ner, men bra för vara Bailey)Bailey kör plats

Wilma

Vi jobbar med ett helt nytt program. En del nya rörelser jag aldrig tidigare sett i Sverige, eller någon annanstans, men passar perfekt både svårighetsgradsmässigt, koreografimässigt och med flytet som blir!!! Detta tar därmed tid att klura ut, hur ska jag lära in detta och få det bra. Ett av momenten som vi fokuserade på idag är ett väldigt utvecklat högre/elitklass bruks framförgående kan man närmast beskriva det! Men kommer bli bra till vårat nya program!!! Idag släppte vissa spärrar och känner oss närmare våran målbild.


Bild från vårat träningspass idag

Totte

Totte fick köra lite konster, gå på bakbenen, snurra, sitta fint. Ja, helt enkelt trix som han gillar :)!Kommer lägga upp bilderna från skogsrundan imorgon.

23. Bilder på Jinni, del 3Underbar dag!!!
Då har vi kommit till ängarna
En räv???
Kanin???
En ferrari???
Nä,det är en Jinni, helt unik... :)
I see you
Glad Jinni pinni
Drar ut på egna äventyr, ska se världen
Jinnan kan faktiskt vara still också!
Busfröken sitter fortfarande still!!!
Fler än vi hade hittat oss ut i det här underbara vädret, många skidåkare och skotrar, här spanar hon in en skidåkare strax brevid oss. Perfekt till profilbilder!
Jinni drunknar i all snö
Vicka på huvudet igen :)
Klockan närmar sig 15.30 så solen går ner.
Ett sista tokryck innan vi beger oss hemåt
Ska bara gräva lite :)
Typiskt Jinni, sätter alltid ner nosen och "fryser" den i hållet för att sedan gräva mera
Tittar på skidåkare
Här kommer en bakom oss
Som sedan åker förbi och vi går efter, såklart är Jinni lös hela tiden även när den passerar, duktig Jinni!


Påväg hem, medan jag pratade med Angelica i telefon roade sig Jinni med den här bollen :)


Snart kommer lite mera bilder, fast från idag. Nu träningspass med hundarna!!!

22. Besök

Har fått besök av min pappa, så bilderna får vänta lite. Vi tog hundarna på en runda i skogen men bilder därifrån kommer också lite senare ikväll

21. Del 2 bilder från igårTog en riktigt sovmorgon idag, skönt!!!Den här dagen kommer ägnas åt en del planering inför våren, så blir inte allt för mycket aktivering för hundarna.
Här kommer del 2 av bilderna:Glad tjej

"Vickar jag på huvudet kanske det kommer en godis"
Underbart att vistas ute igår, glömde tid och rum, visade sig senare att vi var ute nästan 4 timmar
Jinnan har blivit riktigt duktig på vara lös och ta eget ansvar i vardagen
Jag ÄR en retriever, en golden retriever, bara "lite" felfärgad :)!!!
Retriever border på G!!!
Tittar på folket bakom oss
<3
Snöbus
Jinni undrar var vi ska gå
Sveriges flagga såg man lite överallt
Skidåkarna hade precis åkt förbi, luktade grillad korv här
Magiskt!!!
Ute på ängarna, åkte en hel del skotrar och skidåkare åkte runt om oss hela tiden, ibland brevid oss i samma spår.

Del 3 med bilder kommer på kanske 1½-2 timmar :)!

20. Några bilder från idag, Jinni

Jag och Jinni var ute 3½ timme idag, självklart gick vi inte hela tiden (vi satt och såg på bla snöskotrarna som körde och bara njöt av vädret) och när vi väl gick var tjejen lös hela tiden såklart. Duktig valp!

Bland det första som hände var att Jinni var lös, ca 10 meter bort, helt plötsligt ser jag en hund i lina som bara ska busa med Jinni. Jinni som älskar alla hundar skulle tidigare ha varit där direkt och busat. Men idag så räkte det med ropa Jinni så kutade hon i full fart till mig, mötte även en lös labrador och Jinni som är tokig i retrievers satt fint vid sidan när de gick förbi,värmer i mattehjärtat!!! Glad i andra hundar men inte så det går utöver vardag, balans helt enkelt. Men när hon väl får hälsa så blir det rejält :)!Helt underbar dagBus JinniKikar på Border collien bakom ossVi vandrar på


Mer bilder kommer imorgon!

19. Årsmöte och ordförande

Ja, gårdagen var verkligen i Holmsund BKs tecken, i princip hela dagen! Först var det årsmöte, en del personer jag inte träffat på ett tag, riktigt roligt att ses! Mycket prat om vad som hänt under året.

För några veckor sedan kontaktade valberedningen mig, har tidigare suttit som suppelant, de ville nu föreslå mig som ordförande för klubben. Lite överraskad blev jag och spontant sa jag nej , har bara varit medlem i kanske 1½ år och är ung (21 år), men valde längre in i samtalet att fundera på det. Efter en längre tids funderande och lite bollande av tankar med valberedningen och andra som sitter på ordförandeposter så valde jag att tacka ja. Blev även vald igår. Ska bli ett riktigt roligt uppdrag och ser fram emot vad detta för med sig!

Därefter blev det middag för de som ville, riktigt många skratt och underbar stämning! Allt ifrån om hur man äter pizza till vilda hästar pratades det om. Tack alla inblandade!

Just kommit in efter en 3 timmars runda, bilder kommer snart :-)! Men är över 450 stycken...

18. Årsmöte

Hemma från årsmöte och efteråt blev det middag.
Mera uppdatering imorgon!

17. Kvällens lydnadsträning med Jinni

Ikväll var det då första gången Jinni var i lokalen på 3 månader, dessutom inne i sin spökålder och varit asocial för kennelhostan i 1½ månad, ungefär 3 månader sedan hon vistats inne med andra hundar (har inte vågat riskera något så det blir en epidemi...). Det märktes lite i början, men precis som igår, efter 5-7 minuter så var hon sig själv igen, samma glada sociala valp som hon blir mer och mer, nu nästan översocial! Kastar sig upp på varenda människa! Känns som detta hör börjat lossna nu! Hyperglad över alla hundar, svarta, bruna, olika färger, små,stora, ville fram till alla.

Blev mycket bara sitta och titta, hon började småpipa när de andra hundarna tränade med bollar, hon ville vara med! Aldrig haft de problemen men tror isoleringen hon haft är en stor faktor. Sedan så fort en människa kom nära ville hon bara kasta sig upp. När hon väl varvat ner körde vi igång.

Läggandena gick helt över förväntan!!!! Blixtsnabba, inte att någon del av kroppen kom efter, platt i backen vid ligg, härligt! Provade på i rörelse, hon har tappat lite kunskapsmässigt under de här tre månaderna såklart. Huvudet åkte även i backen några gånger av sig själv,något vi inte tränat på länge :) .

Fotgåendet småslarvade hon, kom något för långt fram ibland och en gång hoppade till i helt om marsh. Annars fint!!!

Fjärr skiften körde vi också, något som var roligt att se var att träningen här hemma gett resultat, låsta bakben med snabba fina skiften! JIPPI!. Nu blir det att lära in hoppstå till sitt-stå skiftet.
Faktiskt skällde hon en gång under läggande träningen För första gångern någonsin (!!!), gissa vad hon gjorde? Stirrade på mig som jag gjort något, med låg svans sedan gick en meter och undrade vad som precs hände och tittade runt, för sedan vara jätteglad och kastade sig över mig. Önskar det fanns på film!!!

En givande kväll, tips på hur vi ska jobba vidare. Riktigt bra med träningsgrupper, andra kan ge synpunkter och berätta om sina erfarenheter. Så taggad på lydnads och htm träningen nu!!! Till våren hoppas jag på vallning också.

Imorgon blir det årsmöte, lite småpirrig faktiskt, mycket på G under detta år i Holmsund :-)!
Hoppas kunna filma lite mera imorgon med Jinni. Nu blir det en tidig kväll, lite stressig dag så ska bli skönt att få koppla av.

16. Lydnadsträning med Jinni

Då drar jag snart iväg på lydnadsträning med Jinni, var riktigt länge sedan vi tränade där, innan kennelhostan faktiskt. Så nu sitter jag förväntansfullt och väntar på Mona ska komma och hämta mig, har ju tyvärr inte eget körkort, men i mars ska jag ha det!!!
 
Dagens planering:
Snabba lägganden: Lägganden från sitt, båda tassarna ska landa i backen i stort sett samtidigt.
Lite fotgående, position i språng
Platsliggning, hakan i backen: Tog för ett par dagar sedan upp den här träningen igen, vilat i flera veckor, så här blir det nog rena grunder med mycket hjälper
Ställande: Jobba med ställande, något också vi haft paus i.

Jinni verkar då redo, står och tittar ut i sitt vanliga fönster och väntar på något ska hända.

Tjoho!!!

15. Planering

En del planering står nu på schemat. Roliga planer smids för fullt!!! Såklart inom hund! Nu händer det grejer!!! Mer info kommer :-)!

14. FILM :)! Heelwork träning Jinni 8 månader. Lite info. om heelwork


Här kommer en film på min lilla Jinni, filmade sista passet igårkväll och tyvärr fick vi inte med så mycket på filmen,lite stegförflyttningar i olika positioner, fokus under detta pass var position och signalkontroll (byta position/ gå in i position bara genom rösten från stående ex rakt framför mig/front/"utställningsstå) Blev lite slarv/tapp i någon position men självklart, hon var ju lite trött :). Ska se till att fixa mera filmning!!!
Längtar tills den dagen jag och bästa J får börja ha kul på tävlingsbanorna, vi har så grymt roligt ihop <3.

För ni som inte vet vad heelwork to music är: Man kan säga att det är avancerat fotgående till musik, precision till musik. Hunden ska under minst 75% av tiden gå i en fotposition. Hunden ska då ha sin kropp mot dig antingen framför,bakom, på höger eller vänster sida av dig. Hunden kan även gå bakvänt fot dvs när du går framåt backar hunden i sin position. Speciellt i de högre klasserna kunna göra stegförflyttningar som är hög svårighetsgrad. Hunden ska själv kunna byta position för högre poäng. Till detta precis som i freestylen har man musik, till denna ska man komponera ihop ett program. I heelwork ser man ofta lydnadshundar, oftast är de högt upp i klasserna där (eliten). Är en sport som passar många olika raser, man får anpassa så mycket själv!!! Har man bara en hund som gillar fotgående har man mycket gratis!!! Något som är viktigt är att hunden håller samma position hela tiden, ex har man en hund som trängar måste hunden tränga på alla htm positioner för att inte få avdag. Går hunden ibland lite efter, ibland tränger och ibland med rumpan utåt får man lägre poäng.  En tydlig position = bättre. Hunden ska alltså helst inte gå i "två spår" förutom vid sidoförlyttningar där det är okej.

Kan avslöja att Jinnis program är klara på papperet :)!!! Men nu handlar det om lägga en bra grund för henne, hon ska förstå vad varje position heter och framförallt tycka det är roligt!!! Där har vi fått en bra balans och alltid haft, hon tycker det är jätteroligt men aldrig ljudat! Skönt att slippa det (än så länge, man ska aldrig säga aldrig)

Vill ni se nordens bästa heelworkekipage, och ett är världens bästa heelworkekipage?! Sök på Anja heelwork på youtube och bli inspirerade!!!

13. Bilder på gulingar från igårkväll :)!I

Blev dåligt med bloggande igår, men hände inte så mycket heller, var inte på topp igår med mycket huvudvärk...!

Något som däremot hände för oss var att jag och Jinni åkte till goldenklubbens öppenträning, tog bara med henne då jag ville fokusera på hennes träning. När vi kommer dit var Jinni lite försiktig, vilket hon ibland kan vara i nya miljöer men efter 5 minuter släpper det och blir sedan sitt hyperglada jag igen. Nästa gång i samma/liknande miljö går det fortfare osv. Sedan tror jag att det blev värre än vänligt då hon precis som Anna sa varit understimuelrad under dagen, jag hade ju bara legat i sängen. Dessutom har hon varit asocial i 1.5 månad i och med kennelhostan.

Som sagt, efter 5 minuter var hon sig själv, älskade alla gula hundar som var där. De är så fina tycker hon!!! För kvällen hade goldenklubben temat rallylydnad, tyvärr blev alla bilderna med ekipagen in action i rallylydnaden oanvändbara... Men Ingrids fina goldenkille Gilly fastnade på bild medan hon berättade om denna härliga hundsport.


Sedan blev det lite utställningsträning, här fina Linus som verkligen vuxit till sig!!! Jättefin!!!

Annas Dimma
Gilly
Dimma väntar medans Cesar kör, vill också vara med!!! :)
Cesar vill köra
Cesar igen
Blev lite heelwork träning för dem, helt otroligt duktig hund detta!!!
Fotgående
Denna hunden har sådan potential, speciellt i Heelwork to music!!! Underbar glädje, raka positioner!!! Blir spännande att följa det här ekipagets resa under året på tävlingsplanen!!!


12. Besök och minnen


Taget bara timmar innan hon gick bort, kunde aldrig ana att detta skulle bli ett av de sista fotona på henne...<3


Haft besök av min pappa, han hade fixat pappersfoton av sina mobilbilder och kom för att visa. Riktigt roligt att se från studenten, känns som igår!!! Sedan visade han två Nelliebilder, blev mycket prat om henne, en del tårar och även en del skratt om mina och Nellies alla upptåg genom åren. Förlorat vänner,släktingar, hundar och andra djur tidigare men ingen saknad har inte ens varit i närheten av detta, jag och Nell hade ett så speciellt band mellan oss.

Annars har dagen blivit lite annorlunda än jag tänkt, blev tvungen att ställa in ett viktigt möte pga olika orsaker. Just nu betämde jag och Anna oss för att åka till Forslundaträningen ikväll, det vankas även mera inomhusträning de närmaste dagarna. Vi är på G Jinnan och jag inte bara i heelworken utan lydnaden också!!! Ser fram emot detta år :-)!!!

11. Härlig kväll!!!

För ett tag sedan kom jag in efter en runda på 1½ timme med Jinni och Wilma. Vi skulle då möta upp Maria och Mio som vi inte träffat på några månader :)! Kan då säga att för Jinni och Mio var det ett kärt återseende, glad glad glad!!! Älskar att Jinni tycker om andra hundar så mycket och alltid gjort det! Wilma bryr sig som vanligt inte om andra hundar. Därefter blev det att släppa de tre, så de alla kutade!!! Wilma hakade på hon också en stund, för att sedan återgå till att jaga snön som föll från träden. Riktig rolig runda!

Därefter begav vi oss hemåt, har den turen att jag har två hundar som jag kan ha lösa i princip var som helst. Så båda tjejerna fick vara lösa på gångvägen hem. Riktigt duktiga och båda tar mycket eget ansvar! De vet att om en hund/människa går före eller efter oss får de inte hälsa på dem, vi fortsätter gå helt enkelt i våran "flock", precis som ikväll när vi fick en hund bakom oss.

Sedan fick vi en hund framför oss, inga problem heller för tjejerna. Är något som jag oroade mig för när jag skaffade en border collie, har ingen som helst tidigare erfarenhet av träning och uppfostran av vallhundar så var rädd Jinni skulle bli en hund som vallar allt som rör sig, gör som hon vill helt enkelt. Men inga problem, nog har hon stundtals gett mig gråa hår och hon gillar att prova gränser, men var väldigt längesedan nu.

Imorgon blir det aktivering, goldenklubben har öppenträning som jag tänkte åka på, även kanske dra ut på hundpromenad med någon/några vänner, vi får se helt enkelt vad morgondagen har att bjuda på! :)

10. Sista delen med bilder på Totte från idag

Tidigare idag tog jag med kameran ut och fotade under en bit av Tottes promenad. Att ta med mig kameran ut är något jag ska göra betydligt oftare!!!"Totte.."

En helt underbar dag, inte för kallt och soligt!

9. Bilder på Totte från idag del 2
Tottes snusläpp, gör precis som sin mamma StellaÄr så glad att få bära någotJag kommer matte...Pälsmonster? Hårboll? vad är detta?!!!


Fixerar blicken på den flygande snöbollen

8. Totte bilder från idag del 1

Har suttit och redigerat 30 bilder på Totte som nästan alla ska upp här på bloggen. Har tyvärr inte tid att lägga upp fler just nu än dessa, fler kommer senare ikväll och skriver mera då :)!

Så härligt att få ta ansvar och därmed få vara lös här i stadsmiljön (lite skillnad från landet där Totte vuxit upp med kor utanför huset), här fullt språng framåt :-)!7. Ny dag nya möjligheter

Inatt blev det inte mycket sömn. Men använde sömnlösheten till att göra denna blogg mera hemsidelik! Just nu är endast Baileys sida och undersidor "nära" att bli klar, Tottes är påbörjad och ska fortsätta jobba med den nu, därefter Jinnis.

Ikväll blir det bland annat hundbus för Jinni och Wilma, de ska få träffa Mio som de inte träffat sedan september tror jag, mycket beroende på att Nellie blev dålig då och gick bort kort därefter, hade väldigt mycket inför NM & EM och därefter kennelhosta så vi fick bli a-sociala med alla hundvänner. Ska bli kul att ha en liten catch up med Maria om allt som hänt under tiden, och även för tjejorna att få träffa en gammal hundkompis :-)!

Innan dess planeras lite träningspass med hundarna, igår blev en relativt lugn dag för dem med inte så många nya intryck, så idag ska det bli ändring på det! Kommer försöka skriva lite mera om våra träningspass framöver, om olika tankar gällande träning och inlärning, hundars hälsa och sjukdomar, vardagen, frågeställningar, hundartiklar, ja allt inom hund! Men bara haft bloggen i snart 2 dygn så mera kommer framöver :)!
Bild på Jinni och Dogge från igår

6. fyra månader sedan Nellie förlorade mot cancern...


Varit precis som vanligt idag, precis som alla dagar, lever livet som jag vill helt enkelt. Hade för mig att det inte var den 7/2 och därmed den 6/2 igår... Då kom tårarna och fortfarande kommer de... nu har det gått fyra månader och en dag sedan min andra hälft förlorade kampen mot cancern, 7 år och två månader blev Nellan.

Saknar denna hund så mycket, hon är den bästa och mest fantastiska hunden jag någonsin ägt. Hon hade allt och mer därtill som en golden ska ha. Exakt allt, trognare hund fick man leta efter, en hund med så mycket arbetsglädje får man leta efter, en hund med så mycket personlighet får man leta efter. Hon var den perfekta hunden för mig. Hon var min ständiga följeslagare när jag åkte runt på ex tävlingar, kurser, i skolan, var hon med mig hela dagar i lektionssalen när vi ex hade svenska mm. Hon var som sagt alltid med mig och präglat alla fyra hundarna här hemma. Något som jag är glad att jag kunde ge Nellie var en flock, man såg så tydligt på henne att hon trivdes bäst bland flera hundar, men där hon fick bli sedd. Alla mina närstående vet hur mycket Nellie betydde för mig och hur mycket jag betydde för henne! Hon kunde var lös överallt där jag gick, hon vek aldrig från min sida oavsett vad som hände, förtroendet vi hade för varandra, kemin och relationen var något unikt.


Saknar Nellie så grymt mycket. Är inte närheten av mina släktingar som gått bort eller tidigare hundar... Jag vet inte hur jag ska förklara saknaden, våran relation var helt enkelt unik. Jag glädjer mig åt familjens fyra här som alla har lite Nellie i sig, tyvärr inte genetiskt men hennes sätt. Att se Jinni tvätta de andra i öronen som Nellie lärde henne, se Bailey söka kontakt på samma sätt som Nellie, ja, jag ser Nellie lever vidare i dem <3 Fortfarande ligger hennes egna apportblock,ben och boll på samma hylla som där jag la dem för över 4 månader sedan, helt ovetandes om vad som fanns inne i Nellies kropp för att några dagar senare ta hennes liv.

Men ser framåt, lever i nuet, jag är en person som vill leva livet, vill se det ljusa i allt. Det är något jag kommer fortsätta göra resten av livet, men saknaden efter Nellie kommer alltid finnas kvar.

5. Både Wilma och Totte är med på SVT Bulldoggs startsidaNågot jag just såg var att nu finns både Totte och Wilma på startsidan för SVTs barnprogram Bulldogg. Wilma medverkar här i Dogge tipsar i 3 klipp och Totte ser ni på ett pressfoto tillsammans med Amy, Dogge och en chihuahua, kika under extramaterial utan att trycka någonstans.

http://svt.se/2.120779/bulldogg

Totte var inför första programmet med på SVTs vanliga startsida, bilden finns fortfarande kvar på den här länken (google bild länk, därför lång adress): http://www.google.se/imgres?q=amy+svt+bulldog&hl=sv&gbv=2&biw=1366&bih=571
&tbm=isch&tbnid=Bztgr9bFN1SHBM:&imgrefurl=
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp%3Fpage22918
61%3D7%26video2291861%3D2698975&docid=C8UYYfHc6H0LBM&imgurl=htt
p://svt.se/content/1/c8/02/69/89/47/bulldogg_175.jpg&w=175&h=90&
ei=dm8xT9boD8mM4gTCmZD-BA&zoom=1&iact=hc&vpx=726&vpy=295&dur=1385&hovh=72&hovw=14
0&tx=99&ty=98&sig=102888971201623412693&page=2&tbnh=72&tbnw=1
40&start=11&ndsp=28&ved=1t:429,r:10,s:11Längre fram under våren kommer ni se både Totte och Wilma medverka i själva programmet, Wilma har även gjort en trailer.

Om ni tittar på själva programmet som gick den 5/2 som medverkade två kompisars hundar. Sofias boxer Molly medverkade i programmet och Angelicas Link visade freestyle i extramaterial, ska sägas att han är barnrädd och detta är en extrem miljö att jobba i! Efter att själv ha varit hundförare 2 år så har jag varit en del på den scenen med olika hundar, att bara gå ut kan vara lite jobbigt för vissa. Sedan att jobba i hög musik utan koppel, 1 meter bred scen med barn runt omkring sig med kameror överallt i en minst sagt ovanlig miljö, ja, det är strongt gjort speciellt av barnrädda Link!!!Bild från SVT play när Bailey medverkade i Bulldogg.

4. Jinni bus + träning :)

Är fortfarande frysen efter dagens långrunda med Jinni, men hon var inte ensam. Hennes stora idol Dogge följde med, en härlig goldenkille! Kan det bli bättre!!! Direkt när hon ser honom så fixerar hon blicken helt på honom, hon fryser gärna kroppen själv. Sedan när han är en-två meter bort så kastar sig hon över honom, riktiga polare detta!!! Hon älskar gulingar och han tjejer med onändligt mycket energi = perfet! Kom på precis vid ytterdörren att jag kanske skulle ta med mig kameran, så bjuder på några bilder, inte bästa kvalité men bättre än inga :).
(obs: se Jinnans svans vid örat :) )
HAPPY DOGS!!!


Kompisar :-)!

Annars är det riktigt kallt ute som jag nämnde ovan, blir därför ingen utomhusträning idag för någon av hundarna förutom för Wilma som fick lite roliga utmaningar under senaste promenaden. Ska därför köra lite godissök med alla hundarna här inne lite senare så alla får en rolig aktivering. Även ett träningspass med Jinni planeras, inriktning läggande och externbelöningar. Mera om det i nästa inlägg.

3. Julen 2011

Lite bilder från julen 2011.

Julen 2011


2. Vart tog min lilla valp vägen?

jinni1Förra veckan blev det ett veterinärbesök, visar sig att Jinni väger hela 16 kg!!! Min lilla valpis är inte någon liten valp längre (hurra!)...
Fick även ikväll reda på att jag och Jinni alt Wilma kommit med på en tävlingsförberedande kurs i lydnad!!! Kunde inte bli mera lämpligt tidsmässigt :D.

1. Välkommen hit!

För att få tillbaka blogglusten har jag nu valt att byta blogg! Här kommer ni främst kunna läsa om allt som rör hundar, kanske lite övrigt. Men främst en hundblogg. 
En kort presentation om mig och hundarna:

Sabine heter jag då, gillar utmaningar och mål i livet och ser allt från ljusa sidan. 21 år, läst på forslundagymnasiet i Umeå där jag bor. Gillar att hålla kurser och hjälpa andra, samtidigt som jag lär mig av dem, vissa metoder fungerar bättre och vissa sämre beroende på hund och de har egna kunskaper de förmedlar till mig som instruktör. Sporter jag tränar med hundarna är: freestyle, heelwork, agility, lydnad, rallylydnad, spår av olika slag, apportering, vallning bland annat.

Totte är en 6 årig goldenhane som njuter av att vara förtidspensionerad tävlingshund. Mat är det viktigaste i livet, därför är träning underbart för denna glada herre. Då lydnad framförallt och i bagaget har han flera meriter bla. ett U-SM guld med nästan bara 10or, LP1 och Lp2.

 Bailey är min förvuxna valp, en golden som är hela 3 år gammal som njuter av livets godbitar. Glad glad glad hela tiden! Tävlar inom heelwork och freestyle. Tyvärr har han C/D höfter så ingen agility ex för honom... Annars är utställning hans grej, får stå utan större krav och vara glad hela tiden =) !

Jinni är en 8 månader border collie valp och förhoppningsvis min nästa tävlingshund. Riktigt glad tjej som har enormt mycket nyfikenhet och arbetsmotor. Vad vi tänker satsa på mest är lydnad och heelwork to music. Vallning också men har inte fri tillgång till får idagsläget tyvärr men vallar så fort tillfälle ges, det är även något jag hoppas vi kommer kunna tävla i en dag. Freestyle och agility är något jag hoppas vi kan köra i framtiden.

Den mest välkända av "mina" är faktiskt mammas hund, Wilma, en 5 årig golden tjej med mycket egen vilja. Glad och otrolig motor! Varför hon är mammas är helt enkelt att redan som valp blev de två ett radarpar, och därför blev hon helt mammas hund vilket kanske inte riktigt var tanken när hon kom. Men vi tränar flitigt ihop ändå och efter att vi började träna/satsa på freestyle tog det nästan exakt ett år tills vi kom med i svenska landslaget 2011 till EM & NM, var kvalad till SM 2011 (kunde inte delta pga kennelhosta), 7a årets hund med få starter och få två championtitlar i Norge och Sverige. Vi tävlar även i lydnad och agility.

Längre fram kommer jag skapa olika sidor för hundarna, fixa en egen design och koda själv, men har inte tiden just nu och har inte något bra bildhanteringsprogram på den här datorn (om inte paint och gimp räknas dit då...). Så ni får stå ut med denna layout som inte är speciellt hundig så länge ^^