Bilder från morgonen :)

Varit ute gått en härlig långrunda till kullaskogen med hundarna! :)

Vi ska vara med & representera Sverige i VM/Världsmästerskapet i freestyle i Österrike !

Haft en helt underbar helg med landslaget, ledarna och föreläsare. Det var även uttagning från truppen vilka som ska vara med och tävla och vara reserver till VM. Jag hade redan innan sagt att jag inte bör åka till VM, då Wilma kommer vara skendräktig och vi precis håller på träna in ett nytt program. Så åkte till workshopen för att träffa laget, få hjälp med vårt framtida program och tips med träningen bla. Vi bodde i ett hus där även Erika, Michaela och Linda bodde under helgen med hundar. Så roligt vi hade!!!
Ska skriva mera senare om helgen. Som sagt hade jag hela tiden inte tänkt att jag och Wilma skulle åka och hade helt ärligt funderat på andra aktiviteter den helgen, men efter en del övertalning från ena lagledaren, Helena och mamma så valde ja att tacka Ja. Jag vill verkligen att när vi tävlar ska det vara riktigt bra, vi ska inte bara åka för att åka, jag vill att vi ska kunna vissa upp hög kvalite där allt stämmer och superbra känsla. Men här kommer vi tävla för oss själva, jag kommer inte försöka bry mig om att vi visar kanske ett klass 2 program i någras ögon, vi ska bara tävla om att ha en bra känsla på plan. Wilma kommer vara skendräktig men vi ska köra för erfarenheten, och sedan köra vårt nya program längre fram och då satsa på hög kvalite till uttagningarna till EM & NM.


Så håll tummarna att det inte blir något strul. För då kommer ni se jag och Wilma på VM under World Dog Show i Österrike. För nu blir det mycket att ordna under kort tid, hade som sagt inte ens tänkt tanken att vi skulle åka, men ska bli så kul att åter igen få resa och vara med på ännu ett landslagsäventyr med bästa laget :)! Och ska bli så kul att få delta på ett Världsmästerskap och igen representera Sverige och även ex. Holmsund BK bland världseliten :D!!!


Workshop med Landslaget

Är så taggad på vad som väntar, workshop med bästa laget!!! Här nedan är en bild från EM, från invigningen. Ni ser väll flaggan bakom ryssland? Där är vi någonstans :)!
TAGGA!!! Och ska anteckna flitigt och dela med mig av nya kunskaperna på kurserna som kommer. Fick precis listan på deltagarna på fortsättningskursen på 6 deltagare, sedan tidigare har jag den klar för nybörjarkursen på 10 deltagare, tog inte många dagar innan den var full. Så papper och flera pennor ska med.
Finns det internet kommer jag blogga lite imorgon och på lördag. Med mig följer som vanligt mamma, men längtar tills jag kan köra själv ner, inte långt borta tror och hoppas jag. Kanske blir det lite övningskörning på vägen, vi får se :)

Bild lånad från Europeiska freestyle & heelwork bloggen 

Totte på SVT Play

Idag har det varit en snöig, men solig dag mellanåt. Tänkte ta med kameran på skogsturen men glömde den hemma, typiskt...

Har glömt att posta länkarna till SVT play där man kan se hans del i programmet, så gör det nu :)

Rasklippet om Golden Retriever som Totte står för:

http://svtplay.se/v/2684866/bulldogg/program_9__golden_retriever?sb,k174498,3,f,-1

Här är hela programmet:
http://svtplay.se/v/2725804/bulldogg/del_9_av_16?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,2748829/sb,p128852,1,f,-1


Är å glad att Golden i detta program alltid visats upp som en arbetande ras, tycker det är viktigt även i ett barnprogram. Man måste komma ihåg att de är avlade för att arbeta timmar i skogen. Sedan har såklart olika individer olika behov, men ofta ses golden som en ren och lugn sällskapshund vilket inte alltid stämmer.

Tidigare var min Bailey med som körde apportering, freestyle och lite agility, och gången innan dess min gamla lärare Ulf och hans Dumle som körde räddning och småtricks.


Snart kommer även Wilma synas, är nu på söndag :)!

Föreläsningen

I torsdags var det dags för årets första föreläsning, där hade det samlats mycket folk och lokalen var full. Riktigt roligt! Blev att gå igenom allt från freestyleregler till allmänt inom hund. Freestyleuppvisningen gick inte helt som väntat, men gick riktigt bra ändå :)! De som kom verkade vara nöjda med föreläsningen.

Fick på kvällen igår ett samtal om ännu en klubb en bit härifrån som vill jag ska hålla en kurs. Älskar det! Vill en dag kunna leva på hunderiet, kunna driva eget. Har även fått förfrågningar om att hålla träffar här i området där jag bort, hundägare som vill få en enklare vardag med sina hundar, både de som jag hjälpt privat och nya. Dock är det på tok för mycket på G nu under våren för att jag ska kunna ta på mig det också, kanske till hösten. Nu är det fokus på att få fler aktiva i freestylesporten, och vi är verkligen på rätt väg!

Just nu kommer det ännu mera snö... Behöver jag skriva mer än... BLÄ!