17. Kvällens lydnadsträning med Jinni

Ikväll var det då första gången Jinni var i lokalen på 3 månader, dessutom inne i sin spökålder och varit asocial för kennelhostan i 1½ månad, ungefär 3 månader sedan hon vistats inne med andra hundar (har inte vågat riskera något så det blir en epidemi...). Det märktes lite i början, men precis som igår, efter 5-7 minuter så var hon sig själv igen, samma glada sociala valp som hon blir mer och mer, nu nästan översocial! Kastar sig upp på varenda människa! Känns som detta hör börjat lossna nu! Hyperglad över alla hundar, svarta, bruna, olika färger, små,stora, ville fram till alla.

Blev mycket bara sitta och titta, hon började småpipa när de andra hundarna tränade med bollar, hon ville vara med! Aldrig haft de problemen men tror isoleringen hon haft är en stor faktor. Sedan så fort en människa kom nära ville hon bara kasta sig upp. När hon väl varvat ner körde vi igång.

Läggandena gick helt över förväntan!!!! Blixtsnabba, inte att någon del av kroppen kom efter, platt i backen vid ligg, härligt! Provade på i rörelse, hon har tappat lite kunskapsmässigt under de här tre månaderna såklart. Huvudet åkte även i backen några gånger av sig själv,något vi inte tränat på länge :) .

Fotgåendet småslarvade hon, kom något för långt fram ibland och en gång hoppade till i helt om marsh. Annars fint!!!

Fjärr skiften körde vi också, något som var roligt att se var att träningen här hemma gett resultat, låsta bakben med snabba fina skiften! JIPPI!. Nu blir det att lära in hoppstå till sitt-stå skiftet.
Faktiskt skällde hon en gång under läggande träningen För första gångern någonsin (!!!), gissa vad hon gjorde? Stirrade på mig som jag gjort något, med låg svans sedan gick en meter och undrade vad som precs hände och tittade runt, för sedan vara jätteglad och kastade sig över mig. Önskar det fanns på film!!!

En givande kväll, tips på hur vi ska jobba vidare. Riktigt bra med träningsgrupper, andra kan ge synpunkter och berätta om sina erfarenheter. Så taggad på lydnads och htm träningen nu!!! Till våren hoppas jag på vallning också.

Imorgon blir det årsmöte, lite småpirrig faktiskt, mycket på G under detta år i Holmsund :-)!
Hoppas kunna filma lite mera imorgon med Jinni. Nu blir det en tidig kväll, lite stressig dag så ska bli skönt att få koppla av.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?